2011. június 14., kedd

6. hét - teljes önbizalom

Elérkezett a 6 hetes kontroll. Csípőszűrésre és hasi ultrahangra mentünk. A gyerekkórházba kellett menni, pechünkre épp sokan voltak. Csípőjét megnézték, minden rendben, de a terpeszpelenkát továbbra is használnunk kell. Júliusban jövünk ismét. Terpeszpelenkából nem a gumibugyisat vettük, hanem egy Ricsi márkájú kantáros övet, amit a ruha fölé kell adni. Jobban szellőzik, így nyáron előnyösebb.
Az ultrahangon egy kicsit tágabbnak látta a dokinő a bal vesemedencéjét, de azt mondta, aggodalomra semmi ok, szeptemberben megnézi ismét.
Otthon már jól megvagyunk. A fejést egyenlőre elhagytam, úgy néz ki, beállt a kereslet-kínálat. Azért nem fejek, mert a pótlásokat teljesen elhagytam, így azt gondoltam, hogy minek fejjem le, hogy később ugyanazt adjam vissza? Így bár reggel kicsit feszül a mellem, de nem csomósodik, ezért mertem elhagyni a fejést. Persze folyamatosan figyelem és ha túltelítődne, visszaállok a fejésre, de ezúttal majd este, csak a szopik végén.
A héten szépen elkezdett igen erősen hangokat adni, most már nem bizonytalanul, hanem vidáman hallatja a hangját és mellé mosolyog. A hátáról szépen oldalra tud fordulni, ha akar. annyira gyakran még nem próbálja, de ügyeskedik.
A járókában "beszélget" a játékhídon lévő játékokkal. Amikor felvesszük, leginkább a lámpákat nézi. Ezek közül is az álló lámpa a legszebb:) Hosszasan nézi, arra is mosolyog Gondoltuk már, hogy ha ennyire leköti, később veszünk neki egy játék lámpát:)
Múlt héten kirándultunk. Amikor azonban a hordozóban a feje többször oldalra dőlt a szűkítő ellenére, elhatároztuk, hogy veszünk új hordozót. A sok-sok teszt áttanulmányozása után irány a bababolt. Ott végignéztük az üléseket és rá kellett jönnünk, hogy néhány ADAC győztes hordozó sem ad jobb fejtartást, mint a meglévőnk. El is keseredtünk, amíg meg nem néztük a listánk utolsó szereplőjét: BeSafe.
Árban nem is volt húzósabb, mint a többi, viszont nagyon erős tartást ada a fejnek. Ráadásul Isofix nélkül is jó helyen végzett a teszten. A hordozót így meg is vettük, persze miután a kocsiba is bepróbáltuk és kisbabánk is helyet foglalt benne. Van egy kis különbség!
Ami még nagyon tetszett ebben a hordozóban és ezért is választottuk, az az, hogy vízszintesig dönthető! Szerintem ez nagyon fontos, mert amikor mentünk valahova, mindig vagy lecsúszott vagy oldalra dőlt az ülésben. Így meg csak egyszerűen hátra döntjük, nem kell felkelteni, aludhat tovább.
Közben más dolgokat is választottam a boltban: szoptatóspárna - ebből az apró gömbökkel kitömött a jó szerintem, mert lehet igazgatni és a magasságát állítani a benne lévő golyók hozzá-vagy elvételével.
Mosogatószer, kifejezetten babás cuccoknak - ez is praktikus, nincs benne illat meg egyéb oda nem illő anyag.
Kókuszmatrac - ez nyárra a nyaralóba kell, hogy ott is egyenes maradjon  a dereka. Lehetne szivacs is, de én ebben jobban bízok.
Visszapillantótükör - az autó bátsó üléstámlájára feltehető, így utazás közben is látom kisfiamat, könnyű ránézni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése