2011. szeptember 22., csütörtök

Vége a nyárnak: különalvás, fogzás, DSGM torna Szekszárdon

Az elmúlt hónapban egyfolytában jöttünk-mentünk, időm nem volt gép elé ülni. A jó idő miatt folyamatosan járkáltunk Szelidre, a férjem munkája miatt viszont időnként haza kellett jönni. Ez remek alkalom volt arra, hogy feltankoljunk tiszta ruhával és egy jó adagot mossak is. Aztán irány vissza, ismét pihi.
Hát mi tagadás, ebbe is el lehet fáradni. Legalábbis a folyamatos pakolásban biztos. De a végén már annyira belejöttünk, hogy meg sem kottyant összedobni a bőröndöt.
A vissza utaknak volt egy másik szerepe is: a fogamat kezelték. Bár először budapesti orvost találtam, felfedeztem, hogy városunkban is van néhány korszerű eszközökkel rendelkező orvos, így ott próbáltam szerencsét. Már előszörre is bízató volt az illető, nem beszélve, hogy még anyósom is körbejárt az ismerősei között, így még oda is mehettem volna. A közelség miatt a helyi orvost választottam, így babámnak is egyszerűbb volt. Kicsit hosszadalmas volt a gyökérkezelés, a ferde csatorna miatt, de az apex lokátor segítségével tudta a doki, hogy még milyen mélyre kell menni. A netről vagyok ilyen okok, ez a műszer pontosan megállapítja, hogy milyen mély a gyökér, így ez nemcsak a gyökér eltávolításakor, hanem a töméskor is segít. Hát ezen túl is lettem, ideiglenes töméssel vártam a következő kezelést, amikor a tömőanyag került elhelyezésre. Ez is hosszú volt, de sikerült! A fogam betömve, már csak újabb 3 hetet kell várnom, míg a végleges tömés bekerül. Ha addig nincs panaszom, kész is vagyokJ
A nyaralás alatti fejlesztésem hatékonynak bizonyult, 2 hét alatt elhagytuk a párnát, szépen tartja a fejét, azóta pedig imád hason lenni.
Természetesen felkerestük a fejlesztőt, ahogy az orvos javasolta. A vizsgálta rendben zajlott, sírás nem is volt, pedig lehetett volna. A fejlesztő szerint spontán is rendeződne idővel, de ha szeretnénk, eljárhatunk tornára és hozzá is. Persze, hogy e mellett döntöttem, így 2 hét múlva kell telefonálnom. Mutatott gyakorlatokat, amiket otthon kell végeznünk, majd megadta a gyógytornászok elérhetőségét.
Otthon rábökve az egyikre felhívtam- mindkettő Dévény tornát végez- és kaptam is egy hét múlva időpontot. Dr Szabóné Bodó Orsihoz járunk a Tartsay irodaházba. Nagyon ügyes, csak dicsérni tudom.
A torna előtt részletes kikérdezés terhességről, szülésről. Aztán kezdődött a torna. Itt sem volt sírás, meglepődtem. Masszírozás és torna, másfél óra múlva már végeztünk is. Jól viselte, rendben volt. A gyógytornász szerint sincs nagy gond, néhányszor érdemes jönnünk. A csípőjére mondta, hogy nem egyforma, noha az uh lelet negatív. Közölte, hogy versenyszerű sportot ne végezzen kisfiunk, de a normál terheléstől semmi baja nem lesz. Ja, és hogy nála a kopások a szokásos 60-70 éves kor helyett 50 körül kezdődhet. Hát ezzel úgy voltam, hogy sok gyereknél  a normál uh mellett nem is történik ilyen vizsgálat, kvázi nem is tudnak szülők arról, hogy gyerek milyen sportot kerüljön. Persze nem fogom már csak azért is ilyen irányba terelni, és a kímélet meglesz, de ebben a kopásos dologban nem vagyok annyira biztos. Itt ugyanis nincs benne az adott gyerek, később felnőtt életvitele, munkája, táplálkozása. Az is sokat befolyásol, így emiatt nem aggódom. Megkaptuk a következő időpontot, jövünk jövő héten.
Visszatérve a nyaralásra, kisbabám rengeteget fejlődött. Szépen fordul a hátáról a hasára, vissza csak véletlenül gurul. A kezét egymásba téve tartja, összefűzi, az öklözés megszűnt.  Játékait megfogja, játszik vele, szinte mindet a szájába veszi. Kezét is gyakran gyűri a szájába, de most nem ujjszopás, hanem ugye a fogzás. Onnan tudom, hogy most rág, de mindent. Hason sokat tolja magát felfelé, sőt már a térdeit maga alá húzva feneke is felemelkedik. Karját kitámasztva felemeli magát úgy, hogy karjai teljesen nyújtva vannak. Lába ilyenkor egyfolytában jár, menne előre.
Beszéde színes, sokat nevet, bű hangot ad. Mindenkire mosolyog, nem panaszkodik, ha vásárolunk. A fürdéskor elég sok víz kerül a padlóra, kalapálja a vizet kezével és fut közben. Nagyon aranyosJ
A hétvégén úgy döntöttem, itt az ideje, hogy visszaköltözzek a saját ágyamba. Most már elmúlt 4 hónapos, itt az ideje megpróbálni. Mostanában már csak egyszer kel fel éjszaka, a következő ébredése már 6 körül van. Emiatt is, meg azért is, hogy később neki ne legyen probléma, ha nem alszom mellette. Az éjszaka persze többször kelt, így én többet mászkáltam. De nem volt vészes. A hétvégét már így töltöttük és jó a rendszer, maradhat. Azért próbáltuk hétvégén, mert ha esetleg férjem is felébred a bébiőrre, akkor neki nehéz lesz munkába mennie, így először kipróbáltuk, hogy jól működik-e a dolog. Jónak jó volt, maradhatokJ Én nem akarom azt a gyakorlatot követni, hogy a szülők külön alszanak, mert a gyereknek is kell ennyi önállóság. Fordítva meg, hogy ő aludjon a mi ágyunkban, eszembe sem jutott, hisz vannak olyan szülők, akik az óvodás gyereküket szeretnék „kikergetni” az ágyukból, sokszor eredménytelenül. Így én az arany középutat próbáltam választani, hogy mindenkinek jó legyen. Persze vannak és lesznek is kivételes helyzetek, amikor tényleg velünk pihen vagy alszik, de ezek alkalmi történések kell, hogy legyenek.
Újabb élmény: valószínűleg jönnek a fogai, mert iszonyúan tömi a kezeit a szájába, és az új rágókáját is nagyon szereti majszolni. A nyála nagyon folyik és sokat sír has puffadás miatt. Mint megtudtam, a sok nyála, ami ilyenkor termelődik, okozza a bajt. Egy része kifolyik, ezzel nincs is gond, de a sok lúgos nyál, ami a savas gyomrába kerül, annak pH-ját lúgos irányba tolja, így felborítja az emésztést. Ez puffadást okoz, természetesen jó kis adag hasfájással, valamint a popsiját is kicsípheti.
Eme sok „jó” hír hallatán felvetődik a kérdés, hogy mindezt hogyan oldjam meg. Meg is kaptam a választ: VIBURCOL kúp! Homeopátiás szer, tehát nem kemikália. El is szaladtam a patikába, vettem is egy adagot. Be is adtam az elsőt, egész jól ment, nem kapott még eddig kúpot. Úgy csináltam, hogy egy kis popsikrémbe mártottam a kúpot, majd lassan beadtam, utána pár percig összeszorítottam a farpofákat. Örömködtem, hogy milyen jól ment, majd a kúpJ Persze ahogy próbálkoztunk, kezdett sírni, nem tetszett neki. De hogy jobban legyen, próbálgattam. Nagy sokára sikerült, pedig már majdnem feladtam. Ezután figyeltem, hogy mikor kakil,é s utána kapta a kúpot, hogy ne váltson ki székelési ingert. 3 napig adtam napi 2-szer, ennyi elég volt ahhoz, hogy a tünetei megszűnjenek. Merthogy addig kell csak adni. Most csak a nyála folyik, de sokkal enyhébben, más baja nincsJ Remélem, hogy így ki fogjuk majd bírni.
A popsijára pedig bio krémet is használtam a S…krém helyett. Kőolaj helyett a DM pelenkakiütés elleni krémjét használom, mely nagyon jó, pirosság és pettyek megszűnnek. Már mindhárom készítményt megvettem, a zöld tégelyes cink-oxidost, a körömvirágosat és a pantenolosat. Kipróbáltam őket és jók. Így nem kell mindenféle káros anyagot a bőrére kennem.
Betöltöttük a 4. hónapot. Illetve csak kisbabámJ Ismét orvoshoz, újabb szuri. Most jól viselte, egyet kapott. Láz nem volt most sem. A doktor néni nagyon rácsodálkozott, hogy mennyit fejlődött: szépen tartja a fejét és hasra fordul, pedig még csak 1-szer voltunk tornán, tehát nem annak a hatása. Meséltem neki a párnáról, hogy milyen jó volt. Meglepődött. Hát jó volt a fejlesztés. Utána szokásos szurka, most csak egy, így csak egy kicsit sírt és már mehettünk is. Következő hónapban ismét jövünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése