2011. december 12., hétfő



 Krumplipüré készítése házilag, babáknak

Amikor már jó két hete kóstolgattuk a gyümölcsöket, elérkezett az idő, hogy egy kis krumplit is megkóstoljunk. Ehhez azonban egy jó kis pürét kellett összehozni.
Időben nem sok, mert reggel, amikor felkelünk, előveszem a fagyasztóból az aznapi gyümölcs adagot, felteszem melegedni, majd gyors hámozással felteszem a krumplit is, így hamar elkészül mindkettő. A passzírozást ebéd előtt végzem.

Kellékek:
Kés a hámozáshoz
Kis fazék, babáé
Kisméretű teaszűrő, ami a babáé
Műanyag baba kanál
Kis műanyag tányér BPA 0%-os, ajánlott

Az első püré kóstolásához minimális adagra lesz szükség. Mivel a hűtőben tartott püré 2-3 napig használható fel, így nem érdemes többet készíteni. Sajna, a krumpli nem fagyasztható, mivel kiolvadva elég furcsa állagot vesz fel, így marad a kis adagok készítése.
Egy kisebb méretű, alaposan megmosott krumpliból levágunk egy másfél ujjnyi vastag szeletet.



Meghámozzuk, majd ismét megmossuk.

Kisméretű edénybe tesszük az apróra felvágott darabokat, majd felöntjük ásványvízzel vagy szűrt csapvízzel annyira, hogy jól ellepje. 10-15 percig főzzük, fedőt teszünk rá (a képen ez lemaradt), késsel beleszúrva ellenőrizzük a puhaságát.



Ha megfőtt, a műanyag tál fölé tesszük a teaszűrőt és 3-4 szemet belekanalazunk, majd a kanál segítségével áttörjük. Itt azért nem használtam botmixert, mert olyan kicsi az adag, hogy nem vinné a gép.


Itt jegyzem meg, hogy ez a kép nem direkt van elforgatva, mert ugyanúgy fényképeztem, mint az itt szereplő összes képet, de a feltöltéskor mindig elforgatva kerül fel. Mivel képszerkesztő meg nincs a blogger-en, vissza sem tudom forgatni, úgyhogy bocsi, de marad ilyen. (Megjegyzem, az ezt követő kép is többedszeri feltöltésre és törlésre egyszerűen fogta magát és az utolsó próbálkozásra vízszintesen jelent meg...)

Nekem két szedésre el is fogyott a törni való.
Az átpasszírozott krumplit összekeverjük a főzőlével. Ha kevés lett, mert elfőtte, forralunk egy kb ujjnyi vizet és addig adagoljuk a püréhez, míg mézsűrűségű lesz.

Az egészséges babákért itt.





Ezután jöhet hozzá a kiolvasztott gyümölcspüré és máris kész az ízletes tízóraiJ



Ebből a kismennyiségű krumpliból két adag lett, így a felét eltettem zárható műanyag edénybe (0% BPA) másnapra.


Hamarosan minden, amit a mosható pelenkáról tudni kell! Addig:
http://baba-mama.vatera.hu/pelenkazas/textil_es_moshato_pelenka/azonnal_minosegi_uj_moshato_pelenka_betet_ek_1701999062.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése