Brokkoli püré házilag
A semleges íze miatt nagyon jól lehet majd használni a
főzelékekhez, valamint rakott ételek kiváló alapanyaga tud lenni. Ha babánk már
8 hónapos, akkor adjuk ez a növényt és majd már lehet fűszerezni is, így
szívesebben fogyasztja el a főzelékeket kisbabánk.
3 bio brokkolit készítettem el, ebből úgy 3 jégkockatartónyi
adag lett.
Kellékek:
Éles kés
Kis lábos, fakanállal
Bot mixer
Baba műanyag kanál
Üveg tál
Jégkockatartó
Kisméretű műanyag zacskó
Savas filc
Az első brokkoli rózsát szétszedtem, megmostam, majd a
lábosba tettem annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő nélkül főzöm kb 10 percig, majd
ha teljesen puha, kiszedem a zöldségeket az üveg tálba, a levet leöntöm és
beleteszem a következő adag brokkolit újabb vízzel.
A vizet azért érdemes leönteni, mert egy kissé puffaszt a
zöldség, így ezt tudjuk csökkenteni. Ehhez még hozzájárul a fedő nélküli főzés.
Öko tisztítószerek itt.
Öko tisztítószerek itt.
Ha végeztem az összes főznivalóval, pürésítem. Itt nem
tettem folpackot a pürésítéshez, mert nem volt leve, hisz azt leöntöttem. A
zöldség így is krémes lett a végére.
Amikor kész, jégkockatartóba adagolom, és dupla zacskóba
teszem. Felirattal ellátom és mehet is a fagyasztóba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése