2012. február 15., szerda


Cukkini püré házilag

A cukkini is olyan „semleges” ízű zöldség, így kitűnően használható zöldséges ételekhez. Bármely más sárga vagy piros zöldséggel adhatjuk akár fele-fele arányban.
Én most fél kg cukkinit készítettem, ez elég kevés lett, így még veszek mellé 1 kg-ot.

Kellékek:
Pároló edény
Fakanál
Bot mixer
Üveg tál
Baba műanyag kanál
Jégkockatartó
Kisméretű műanyag zacskó
Savas filc

Minőségi babahordozók itt.

A fagyasztott bio cukkinit beleöntjük a párolóedénybe. Az edény aljába 4-5cm magasan vizet öntünk. (Ha nincs párolóedényünk, főzzük fedő alatt és annyi vízben, ami épp ellepi. Ekkor a főzővizet fel kell használni a turmixoláshoz.)

már megint így került fel a fekvő kép...



Nagyon hamar, 7 perc alatt elkészül, teljesen puha lesz a zöldség. Ekkor kiöntöm az üveg tálba, megvárom, hogy kihűljön. Leszedem a héját.
Öko tisztítószerek itt.


Pürésítem bot mixerrel.


Amikor kész, jégkockatartóba adagolom, és dupla zacskóba teszem. Felirattal ellátom és mehet is a fagyasztóba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése