Rizspép házilag
Most nem rizspehelyből, hanem bio barnarizsből készítettem a
pépet. Mivel már a 8. hónapban van kisbabám, nem kell annyira finomra pürésítenem,
kissé darabos lehet a pép, ha elkészül.
Kellékek:
Szűrő
Evőkanál
Kis lábos
Fakanál
Bot mixer
Baba műanyag kanál
Jégkockatartó
Kisméretű műanyag zacskó
Savas filc
8 evőkanálnyi rizst mértem ki a szűrőbe, majd alaposan
megmostam. Ha kész, beleöntöm a lábosba és kétszer annyi vízzel feltettem főni.
Lefedve 10 perc után ránéztem, pótoltam a vizet, ujjnyit öntöttem még rá.
Még 5 percet főztem és kész is volt. Fedő alatt hagytam
kihűlni, majd pürésítettem.
Kicsi tormás üvegbe (amit előtte sterilizáltam)
belekanalaztam. Lezárva 2-3 napig felhasználható.
Uzsonnára gyümölcshöz vagy
ebédhez adom fele-fele arányban (kivéve spenót, ott 2/3 az aránya).
Egészséges babahordozás itt.
Egészséges babahordozás itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése