Spenótpüré házilag
Anyósomtól kaptam a kertben még élő spenótból, így itt az ideje, hogy ezzel is megkínáljam kisbabám. Bár a spenót sok vasat tartalmaz, a benne lévő oxálsav gátolja annak hatékony hasznosulását, így csak heti egyszer javasolt adni.
A főzőlevet le kell önteni a nitrát tartalom miatt, és utána
főzzük készre.
A „vad” íze miatt pedig érdemes 1/3 spenót, 2/3 krumplipüré
adagban adni. Én most lefagyasztottam, mert más új ételt adtam, kivárom a 4-5
napot és jöhet a spenót.
Kellékek:
Éles kés
Kis lábos, fakanállal
Bot mixer
Folpack
Baba műanyag kanál
Jégkockatartó
Kisméretű műanyag zacskó
Savas filc
Alaposan megmosom a spenótleveleket, a szárait levágom.
Lábosba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Felforralom a vizet és ha forr, leöntöm és ismét felengedem annyi vízzel, hogy
ellepje.Ez azért fontos, mert nitrátot tartalmazhat a főzőlé, ezért
kell leönteni. A nitrát pedig nem jó a babának…
5-6 percig főzöm. Amikor már fonnyadtak a levelek, elzárom a
lángot és hagyom kihűlni.
Egészséges babahordozók itt.
Egészséges babahordozók itt.
Ha kihűlt, pürésítem, folpack az edény tetejére! Fröcsög.
Amikor kész, jégkockatartóba adagolom, és dupla zacskóba
teszem. Felirattal ellátom és mehet is a fagyasztóba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése