2012. március 20., kedd


10. hónap – kezdünk álldogálni, jelmez farsangra

Újabb hónappal a hátunk mögött most már elmondhatom, hogy most már több ideje van kinn a kisfiam, mint amennyit benn voltJ
A fejlődése azóta is megállíthatatlan, napról napra nyílik a tudata és fejlődik a mozgása.
Mostanában minden, ami kézmagasságban van, meg is kaparintja és lerántja, így még óvatosabbnak kell lennünk. A szárítóba rendszeresen felkapaszkodik, sőt, rángatja! Tetszik neki, hogy mozog, de ahogy nő az ereje a szárító is jobban dülöngél és fel is borul, vele együtt. Így ha nyitva van, nehezéket teszek az aljára, ha pedig nincs használatban, gyorsan összecsukom. Ugyanez a helyzet a vasalóállvánnyal is. A vasalás, nem kell bemutatnom, kisgyermekes háztartásokban soha el nem fogyó munkát jelent. A pihenést előtérbe helyezem, hisz nekem is kell egy kis regenerálódás, így kisfiam alvásakor nem tudom behozni a lemaradást, amikor meg fenn van, lehetetlen. Mostanában párszor megpróbáltam azt, hogy amikor felébred délután, felvettem a hátamra hordozóba, és amíg ő ébredezett, addig jó pár ruhát kivasaltam. Elég jól haladtam, de mivel a vasaló zsinórja régóta csalogatja, egy idő után szerette volna megrángatni, és szólt, hogy eleget volt a hátamon. Így gyors elpakolás és már mehet is le.
A pakolásról jut eszembe: imád ő is rakodni. No de nem a játékát, inkább a ruhákat, vizeseket-szárazakat. Amikor viszem teregetni a ruhákat, kifürkészve ezt, már jön is és dobálja ki a kosárban lévő darabokat, mintha keresne valamit. Ha az összeset kidobta, elégedetten továbbáll. Közben azért szoktam egy kicsit „dolgoztatni” és visszadobálom a ruhákat, ha végzett. Ilyenkor ismét kidobja az összeset, nagyon aranyos.
Ezt a képességét mostanában kamatoztatja a ruhásszekrényeknél is. Az ő kis ruháit is szépen kilapátolja, miután ki tudja nyitni a pelenkázó komód ajtaját. Eddig az ajtó csapkodása és annak hangja volt a játék, de most inkább a tartalmának földre helyezése az izgalmasabb.
A konyhában sem hagyja nyugton a szekrényeket, most már az összeset lezártuk, nem tud belenyúlni, egy kivételével, azt mindig meg is találja. Látja, hogy zárva vannak és résen van, hogy mikor nincs lezárva. Akkor már megy is oda és örömmel nyitja ki az ajtaját. Egy fiókot meghagytam olyan pakolósnak, ott sziták, vágódeszkák és egyéb műanyag dolgok találhatóak, amikor felfedezi, nagy örömmel dobál ki belőle mindent!
Egyre stabilabb a két lábon állása. Ha elveszti az egyensúlyát, előre támaszkodva vagy popsira huppanva érkezik meg. Gyakorolja az egyik támponttól a másikig való elérést, egyre nagyobb sikerrel. Ha felé nyújtom a kezem, 4-5 lépést önállóan megtesz (!) felém.
Amikor egy kis dolgom van és beteszem a járókába, a rövid ideig való sértődöttség után jön a csend, majd a dübögő hang. Ez a mellette lévő szekrény ajtajának a nyitogatása és elengedése, ez utóbbi adja a huppogó hangot. A másik ilyen elfoglaltsága a könyvek lepakolása, mert hát az is van a közelben. Ha pedig ezt is megunja, jöhet az állványon lévő hangfal, amit jó erősen meg lehet rángatni. A járókában lévő játékokra általában nem kerül sor, azokat ott eszi meg a porJ
A tiltott helyek egyre érdekesebbek, a legvonzóbb az újságtartó, ami elállja az utat a sarokszekrény felé, amin virágok vannak és alatta elosztó. Na, ezt naponta többször is meg kell nézni, hogy minden ott van-e a helyén. Belekapaszkodik a tartóba, lábujjhegyre ágaskodik és újabban fellép, majd pedig feltérdel az egyik fokára. Kezdetben csak egy, most már mindkét térdével és menne is tovább. Úgy kell leszedni róla. Ha pedig ideje engedi, megpróbálja elrángatni. Ügyesen befűztem a bútor és a konvektor közé a tartót, egyelőre nem fejtette meg a kódot!
Utóbbi időben ismét jön kisfiam foga, folyik a nyála rendesen és nyűgös is. Alig várom, hogy eljöjjön az az idő, amikor már nem fogja megviselni, remélem, hamarosan bekövetkezik
Az újabb havazás kicsit visszafogta a naponta levegőn tölthető időnk mennyiségét, most ismét ülünk a szobában. Ezt észre is veszem, kissé nehezebben bírok vele, amikor délután már a 125. körét nyomja a lakásban. De ezért bírjukJ A szárítónak már esélye nincs, figyelni kell rá, mert borítja, ha igazán rángatni kezdi. Ez az új cselekedete. Mindent megráncigálni, ami a földből kiemelkedik. A legjobb a rácsos ágy, ez már nyikorog is, annyira szétrángatja. De az állólámpa ugyanúgy sorra kerül, mint a már említett hangszóró állvány és a vasalóállvány sem marad ki a sorból. Hát mostanában így telnek napjainkJ

Az étvágya jó, szépen gyarapszik.
Az étrendünk a következő:
Reggeli: 6-7 között, szopi
Tízórai: fél gyümölcs
12 körül szopi
Ebéd: 14 körül, 60g (3 jégkockányi) főzelék, hússal
Uzsonna: fél gyümölcs gabonapéppel, kb. 200-250g
Vacsora: 5 jégkockányi (100g) főzelék hússal.
Ezek az adagok valamennyire el is fogynak. A tízórait már így is lecsökkentettem egész gyümölcsről, mert bár szívesen megeszi, később sem akart ebédelni, még délután sem. Most úgy, ahogy, két részletben megeszi. Az uzsival és a vacsival nincs gond, ezekből jó nagy adagokat eszik. Éjszaka azonban még felkel, kétszer, szerintem ez már jónak számít. Alvás 9 körül van, előbb ritkán dől ki. De már 7-kor pattan ki az ágyból. Ritka már, hogy 8 után keljünk.
A fogzás idején vagy front miatt előfordul, hogy annyira rosszul alszik, hogy óránként kel fel. Na, ekkor jön a rég bevált módszer és odafektetem magam mellé. A rendszer működik, onnantól kezdve alszik. Nyilván valami gondja van, ha felébred. Persze hiába próbáltam meg cumival visszaaltatni, köpte ki. Simiztem is, nem foglalkozott vele. Így marad t ez a jól bevált módszer. Neki is, nekem is jó. Együtt alszunk és bár akkor is felriad, de olyankor vissza tudom simizni és már pihizünk is tovább. Ezek az alkalmak ritkák, úgy havonta 1-2-szer fordul elő, ami szerintem szintén nem gond. Így mindketten kipihenjük magunkat.
Ami még a hónapban történt, hogy elmentünk egy hordozó klubba, ahol farsangi mulatságot tartottak. Mi is beöltöztünk és úgy döntöttem, hogy a folyamatosan folyó nyálacskám miatt a hordott nyálkendő megadta az ihletet és cowboy lesz a kisfiam.
Így hozzá si fogtam a jelmez készítéséhez. Dekor gumiból készítettem el a kalapot, ami szerintem nagyon jól sikerült. Vettünk pisztolyt és készítettem hozzá pisztolytáskát, szintén az említett anyagból. A kockás ing és farmer adott volt, a mellényre meg varrtam rojtokat, így aztán nagyon csibészes lett a kisfiam.
Íme a kép:
A nyálkendőről csak annyit, hogy a vaterán rendeltem egy magyar gyártótól. Nagyon jó ára volt és teljesen újak. Dizájnos kivitel és szép kidolgozás. Csak ajánlani tudom: BabyBandana.


Ez pedig az elkészített kalap és pisztolytáska. Az utóbbinak leszakadt a tartó része. Azzal volt a derékra fűzve egy pihenőszékből kivett derék övvel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése