2012. július 31., kedd

Elkészült a naptej

Jelentem, megfőztük:) A csomagot hét elején redneltük, és hétvégén már ksézült is a naptej. Azért írom ezt le, mert minden honlapon csak az elkészítés van fenn, de a tapasztalatok már nem. Így én ezt most pótlom.
Először is, az elkészítés semmiféle konyhai jártasságot nem igényel, mert ahogy a recept is szól, gőz felett kell olvasztani és melegíteni, ennyi.
A méhviasz néhány perc alatt megolvadt, a belekerülő többi olajjal együtt pedig úgy nézett ki, mint az olvasztott margarin.
A végén került bele a cink oxid, ettől lett vajszínűbb, olyan puding féle.
Még melegen a lábosban hagytuk, hogy ne a műanyagot olvassza, aztán amikor langyos volt, beletöltöttük patikában vásárolt műanyag tárolóba és kész! Amikor teljesen kihűlt, felvette a krémes állagot, nagyon szépen kenhető.
Azt el kell mondanom, hogy én és férjem is ezt használjuk, 16 után vagyunk kinn a napon kisfiunkkal és egyikünk sem pirul vagy ég meg, pedig korábban volt rá példa naptejjel bekenve...
Így bátran ajánlom mindenkinek nemcsak kipróbálásra, hanem rendszeres használatra is:)
Mi napvédő ruhával használjuk, ami 50 faktoros, így kezek, lábfejek és arc kerül bekenésre.
A naptej és az UV ruha megtekinthető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése