2013. július 23., kedd

Neoprén ruha, az idei év egyik nagy vétele

Kisfiam az első életévében nem volt egy nagy vízicsibe, így inkább a parton rohangált és ott játszott. Ekkor igen hasznos volt számunkra az 50 faktoros UV ruha, amiről már írtam korábban.

A következő évben viszont már érdekelte a víz, viszont többször panaszkodott, hogy hideg, annak ellenére, hogy a Szelidi tóhoz szoktunk menni, ami eleve egy melegebb vizű tó.
Főként a délutáni alvás miatt 4-5-nél előbb úgy sem értünk ki a strandra, így amikor nem volt annyira meleg a víz, a gyerkőc is, annak ellenére, hogy meleg volt és szívesen fürdött volna, nem ment bele a vízbe.
Hát ekkor jött az ötlet a neoprén ruhára. Gondolkoztunk is rajta, hogy nem túlzás-e, nem lesz-e felesleges pénzköltés, hisz idén csak belföldi nyaralást terveztünk.

De aztán, amikor először kisfiamra adtuk és ő vidáman fürdött, miközben a többi gyermek a parton fagyoskodott, akkor láttam, hogy érdemes volt beruháznunk. Vidáman szaladgált a vízben, oda-vissza, négykézláb, hátrafelé, vizet fröcskölve, bárhogyan.

Mivel pedig rövid ujjú kivitel a ruha, így a következő évben is nyugodtan tudjuk használni, nem növi ki, így még gazdaságosabb is az ára.

Öröm volt látni a vidám fürdését, ahogy kúszott és mászott a vízben, meg ugrált, szaladt benne, miközben rajta kívül nem igazán volt már fürdőző. Addig maradhatott, amíg szeretett volna, abszolút nem lett kék a szája és nem is volt libabőrös.


Így egyaránt tudtuk használni nyári melegben, amikor még hűvös volt a víz, illetve késő délután, amikor a napocska lejjebb ment és emiatt lett 30 foknál alacsonyabb a hőmérséklet.

Ez a lány verziója:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése