2011. december 3., szombat

7. hónap – gyerekülés, nátha, fogzás, most már fogakkal
Miután beköszöntött az igazi téli időjárás és jócskán hidegebb lett, kellett vennünk Viktorkának vastagabb kabátot is.
Ekkor jött a felismerés: kabátostul nem fér be a hordozóba! Remek. Még nincs 8 kg, de a hordozót kinőtte.
Így mehettünk vásárolni egy új ülést. Most sem kellett sokat gondolkodnunk, maradtunk a Besafe márkánál. Bár gondolkodtunk az ún. pajzsos üléseken is. Ajánlották is nekem, merthogy milyen jó, ha mellettem ül a gyermek a kocsiban, akkor nem tud matatni a műszerfalon, mert a pajzs megakadályozza abban, hogy előre dőljön.
Ez lehet, hogy igaz, de: egyrészt nem fogom a gyermekemet az anyósülésen utaztatni. Itt szoktak néhányan pro és kontra beszélni arról, hogy melyik baleset a gyakoribb ütközés, elölről vagy hátulról. Én valahogy arra jutottam, hogy nem véletlenül nevezik anyósülésnek az anyósülést. Vagyis ez a legkevésbé biztonságos, így nálunk biztos nem fog ott ülni gyermek.
Másrészt pedig kizártnak tartom, hogy a mi kis izgága kisfiunk megmaradna egy olyan ülésben, ami teljesen lekorlátozza mozgását, a lábait szinte lerögzíti (hosszútávon én sem bírnám ki), a kezeit meg nem tudja maga mellé leengedni.
Nekem nem szimpatikus, de persze ebből is vannak ADAC teszt győztesek, így biztos jók is, de én kizártam a választásból.
Így maradt az Izi Comfort ülés, ami 9-18kg-ig jó. Az ára kicsit húzós, de a biztonság megéri, mert mi sokat vagyunk úton.
Ami tetszik ebben az ülésben: az oldalán lévő tekerővel fekvő pozícióba hozható, így menet közben, ha elalszik a pici, simán hátra tudom tekerni (mármint ha hátul ülök vele).
Az ülés magasított, így nagyon szépen kilát belőle a baba, sokkal érdekesebb lesz számára az utazás. Bár ezzel eddig sem volt semmi gondunk.
A biztonsági öv mágneses, rögzíthető az ülés oldalára beszálláskor, így nem kell kotorászni, amikor a babát betettük az ülésbe.
Ülés kipróbálva: tetszik neki, így már vihetjük is.
Sokat nem is kellett mászkálni, ugyanis összeszedtünk egy jó kis nyavalyát, valami náthás dolgot. Én kezdtem tüsszögéssel, orrdugulással és orrfolyással torokfájással, e mellett pedig hőhullámokkal, de lázas nem voltam.
Nem akartam, hogy kisfiam elkapja, így próbáltam minél több vitamint bevinni.
Először is: napi 1500mg C-vitamint szedtem,, csipkebogyóteát ittam, Gyümi cékla-citrom és alma-homoktövis mixet ittam, mandarint ettem, Homeogene homeós bogyót szedtem. Ez utóbbi a torokfájásomat egy nap alatt elmulasztotta, így csak másfél napig kellet szednem.
Mikor már kezdtem 3 nap után jobban lenni, sajna kisfiam is elkapta. Hajnalban már tortyogott, napközben már egyértelmű volt. Mértem a hőjét, délelőtt már 38,3, ebből még a fél fokot l kell vonni. Így 37, 8-at kapunk, ami még mindig csak hőemelkedés, de mivel már többször néztem addig a hőjét és láttam, hogy folyamatosan megy fel, megijedtem és adtam neki lázcsillapító kúpot. Nem kellett volna, most így utólag visszagondolva várhattam volna, hisz ezzel az immunrendszert saját védekezésének nem adtam meg teljesen a lehetőséget. Legközelebb okosabb leszek és kivárokJ De ez volt az első ilyen lázas dolog, így elnézem magamnakJ
Előkerült a fiókból az orrszívó porszívó is. Gyors tanulmányozás után már tudtam is, hogy mit kezdjek vele. Porszívó elő, ajtón kívülre. A cső benn, kisfiam addig is tanulmányozza.
A bekapcsolás már elég ijesztő volt számára, inkább attól ijedt meg. Aztán a hátára fektettem és próbáltam leszíni, na ekkor jó erős sírásba kezdett. Felvettem, megvigasztaltam a nagy búgás közepette, majd az ölembe ültetve folytattam a mutatványt. Ekkor sem tetszett neki, de nem félt annyira és nem is sírt! Szuper, így kell ezután csinálnom.
Az eredmény megvolt, porszívó ki, Viktorka simi. Hamar megvigasztalódott és már ment is játszani. Én meg elmostam a szívókát.
Közben a háziorvost is felhívtam, hogy milyen homeós bogyót adja neki. A hőemelkedés, vizes orrfolyás, orrdugulás tüneteire a Nux Vomica 9Ch-t javasolta, amit délután el is kezdtünk, napi 4x4golyóval. Másnap már csak egyszer adtam, mert a tünetek megszűntek, nem volt semmi baja! A hőemelkedés elmúlt, kedve jó, orra kidugult. A porszívózás is csak 2x kellett. Így szerencsésen átvészeltük azt a napot.
Mi is történt ebben a hónapban?
Először is, kisfiam mászik, egyre stabilabban és gyorsabban. Túl vagyunk a napi 2-3szori orra esésen és síráson, ma már csak álmosság esetén fordul elő egy bukfenc. Az ágyat és a járókát emiatt leengedtük. Egyik nap épp telefonálta, amikor kisfiam az ágyából meglátta a kiscipőjét és úgy gondolta, hogy azt mindenképpen le szeretné érni. Így szépen megkapaszkodott az ágyrácsban és így felállt! A frász jött rám, mert tudtam a végét és rohantam is elkapni, mielőtt jókorát esik az ágyban. Mire végiggondoltam és reagálta, épp időben voltam, mert már esett is hátra. Meg nem ütötte magát, de az ijedtség megvolt, így a sírás is járt hozzá.
Az állásnak nem örültem, de mit lehet tenni. Járnia még nem kell, nem is fogom erőltetni, majd gyakorolja, ha akarja. Egyelőre inkább másszon. Persze lenyomni nem lehet, ha ő úgy gondolja és annyira erős, nyilván így is fog mozgorászni. HajráJ
Kezével szépen fog mindent, ujjaival is ügyesen tapogat, már amikor nem könyékig a szájában turkál.
A kacagás rendesen megy, csikizésre és számára vicces szavakra, szituációkra is. Közösségben szeret lenni, járunk is babaklubba.
Otthonunk újabb átrendezésre szorult, a földön lévő és lelógó virágoknak segítettem elmenekülni a kíváncsi babakezek elől. Nem tudom honnan ez a vonzalom, de mindenáron a növényeket akarja megtépkedni, kisebb-nagyobb sikerrel. Szinte mindent el tudtam tenni, egyet kivéve, azt a pihenőszékével barikádoztam el. Néhány napig ezt kihívásnak tekintette, és küzdött az akadály ellen (néha sikerült is átverekednie magát és egy kis virágföldet is szerzett), mostanra azonban már kezd megbarátkozni vele, és békén hagyja. Én és a virág örömére.
Most tényleg fogzik kisfiam. Bár a nyála már néhány hónappal ezelőtt is időnként patakokban folyt, ahogy arról már írtam, de a fogakra máig várni kellett.
Kezével dolgozik, rágókat, hűtve is szereti. Ezen kívül mindent és mindenkit rág.
Újra kapja napi 2x a Viburcol kúpot, ami nagyon jó, hisz 1x van fenn éjszaka. Az ínyére pedig vettem ecsetelőt. Itt néhány készítmény hatóanyagát átnéztem, így döntöttem a Dologel mellett, amiben nincs Lidocain (nem akartam ilyet adni babámnak), csak valeriána, kamilla és propolisz. Korlátlanul lehet használni pont az összetétele miatt, míg a másfajtákat napi 3x.
A masszírozásnál érzetem egy kis éles valamit, ez bizony már a fogacskaJ A bal alsó metszőfoga jön, de a mellette lévő is bújni látszik.
Én ezt a hónapot éreztem igazán gyors múlásúnak. Persze az eddigiek is repültek, de a néhány nyűgös estét kivéve ez az első, amikor tényleg többet pihentünk. Szinte frissen kelek. Most már ritkábban alszom délután, akkor mindig, ha nagyon nehéz éjszakánk volt, egyébként meg azért, hogy egy kicsit pihizzek az egész napos ügyelet után és az éjszaka előttJ
A súlyom most már kevesebb, mint egy évvel ezelőttJ Még pár kiló, szó szerint és elérem a kezdő állapotot. Mindezt szoptatással és még fogyóznom sem kellett. Ehhez persze az is kell, hogy az ember nem eszik mindig mindent, amikor kívánja, mert ugye az étvágy elég erős. Bár én mostanában éreztem először azt, hogy nem tudnék egy buszt megenni.
Anya sétát spórol:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése