2012. február 22., szerda


Zöldbab püré házilag

Ettől tartok, mert elég karakteres ízű zöldség. Kíváncsi leszek, hogy fogadja kisbabám. Önmagában nem, inkább ezt is keverve fogom adni. Ha már fűszerezni tudok, egy kis fokhagymával megbolondítom.
Most 1 kg-ot készítettem el, ebből 2 jégkockatartó lett tele.

Kellékek:
Pároló edény
Fakanál
Bot mixer
Üveg tál
Baba műanyag kanál
Jégkockatartó
Kisméretű műanyag zacskó
Savas filc

A fagyasztott bio zöldbabot beleöntjük a párolóedénybe. Az edénybe 4-5 cm magasan vizet töltünk. (Ha nincs párolóedényünk, főzzük fedő alatt és annyi vízben, ami épp ellepi. Ekkor a főzővizet fel kell használni a turmixoláshoz.)




10 perc alatt elkészül, teljesen puha lesz a zöldség. Ekkor kiöntöm az üveg tálba, megvárom, hogy kihűljön.


Pürésítem bot mixerrel.


Amikor kész, jégkockatartóba adagolom, és dupla zacskóba teszem. Felirattal ellátom és mehet is a fagyasztóba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése